EDITORIAAL

Beste vrienden,

Hierbij vinden jullie de derde nieuwsbrief van cimic vzw. waarin we plaats maken voor drie belangrijke aandachtspunten.

We willen jullie graag in hart en hoofd inprenten dat we op 22 juni een trefdag organiseren waar we elkaar weer na vele jaren kunnen ontmoeten. Het programma kan je hieronder lezen. Schrijf zo snel mogelijk in bij het voorlopig contactadres: guido.minne@gmail.com (cc: cimicbelgrade@gmail.com). De bijdrage voor de organisatie van die dag is 20 Euro, maaltijd inbegrepen. Betalen kan je ter plaatse. Afhankelijk van de inschrijvingen zoeken we een gepaste locatie, die we in juni zullen meedelen.

Verder interviewen we in deze nieuwsbrief Willeke Van Herreweghe, die het nieuwe Postgraduaat Interculturele Transitie coördineert. Ze legt zelf uit hoe ze het cimic-gedachtengoed van de voorbije decennia wil integreren in deze nieuwe ‘format’.

Tenslotte vestigen wij de aandacht op een tweedaagse vasten op 23 en 24 mei waarbij steun wordt betuigd aan de Klimaatcoalitie én Youth for Climate.

Hartelijke groet,

De redactie


Programma Trefdag 22 juni
Interview met Willeke Van Herreweghe
Voor je het vergeet, kies voor de planeet!


Programma Trefdag 22 juni

Stuyck

Het thema: ontmoeten en samen overleggen ‘over de staat van de natuurlijke wereld die ons allemaal confronteert met onze verantwoordelijkheid.’

Lees verder


Interview met Willeke Van Herreweghe

Je hebt zelf de cimic-opleiding Intercultureel Management gevolgd. Waarom ben je destijds aan die opleiding begonnen en wat heeft je daarin gefascineerd?

IMG_20190430_130445_resized_20190503_094115358

Ik ben tijdens Record Store Day in Vooruit in Gent een studente van de opleiding tegengekomen. Ze sprak over volwassen studenten, veel lessen en een kritische blik. Wat mij het meest aantrok was het feit dat er elke week een andere gastdocent aan het woord kwam én dat je ermee in discussie kon gaan. Bovendien heb ik een grote voorliefde voor talen en kan er niet mee leven dat mensen mij in een groep insluiten waarmee ik mag praten volgens de cultuur die me wordt aangemeten op basis van mijn geboorteplaats of waargenomen huidskleur. Toen ik hoorde van een opleiding die net die barrières wil slopen en die beperkingen wil opheffen, leek dat perfect voor mij.

Lees verder


Voor je het vergeet, kies voor de planeet!

‘Vasten voor het leven!’ : 23-24 mei 2019 – Bijstandskerk, Kolenmarkt Brussel

Op de vooravond van de verkiezingen wordt er twee dagen gevast opdat we niet zouden vergeten te kiezen voor de planeet. Een keuze die moet leiden tot krachtdadige en moedige politieke beslissingen inzake klimaat, met de 1,5°C-limiet als leidraad. Een keuze voor het leven, ook na ons. Met deze tweedaagse vasten wordt steun betuigd aan de Klimaatcoalitie én Youth for Climate.

Lees verder